Нова година в Истанбул - вариант 2

Маршрут: 
Истанбул, Одрин

Продължителност: 
5 Дни/3 Нощувки

Транспорт: 
Автобус
Дати на отпътуване: 

Нова година в Истанбул - вариант 2
Нова година в Истанбул - вариант 2 - 1 Нова година в Истанбул - вариант 2 - 2
от:   210 лв.

Вашата оценка:

1 ден:
София - Истанбул
Тръгване от София в 20.00 ч. от пл. Александър Невски, от Пловдив в 22.00 ч. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

2 ден:
Истанбул
Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел 4* (ако е възможно веднага). Кратка почивка. Пешеходна обиколка на историческият център на гр. Истанбул /срещу допълнително заплащане/: – Истанбулският университет, площад Баязид, Капалъ чаршъ, Колоната с обръчите –Чеберлиташ, площад „Хиподрума” с трите обелиска, Синята джамия (само отвън), византийската базилика „Св. София” (само отвън). Връщане в хотела. Свободно време или по желание срещу доплащане посещение с екскурзовод на български език на най-голямото подземно водохранилище на Константинопол „Йеребатан“ с вместимост 80 000 куб. вода. По желание срещу доплащане посещение на византийската базилика "Св. София" с екскурзовод на български език - построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от Юстиниан през 6 век. По желание срещу доплащане посещение с екскурзовод на български език на двореца Топ Капъ – старият султански дворец с площ 5 км. В първият двор на двореца се намира и единствената църква, която никога не е била превърната в джамия. Връщане в хотела. След обяд по желание (срещу доплащане) посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г., тя се извисява на 54 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела.
По желание вечерна автобусна разходка* /срещу допълнително заплащане при мин. 25 човека/: булевард Кенеди, Сарай бурну, пристанище Сиркеджи, ще преминем покрай крепостните стени на Константинопол, по един от мостовете над залива Златен рог, ще се отправим към Двореца Долма бахче в новата европейска част на града. Кратка фото пауза до двореца на брега на Босфора, където, ще може да наблюдавате светлинното шоу на първият мост над Босфора. Обиколката продължава към една от най-високите точки на гр. Истанбул, Улус парк. Свободно време за снимки и продължаваме към сърцето на Истанбул– площад Таксим. Ще имаме свободно време да се потопим в нощния живот на града и да се разходим по пешеходния булевард Истиклял. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден:
Истанбул
Закуска. В 09.00 ч. По желание * (срещу доплащане) разходка с корабче по Босфора новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербеи", Кулата на девицата и др. По желание* (срещу доплащане ) посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език. Връщане в хотела. Свободно време.
20.00 ч. - ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ.

4 ден:
Истанбул
Закуска. Свободно време. След обяд * /срещу допълнително заплащане при мин. 15 човека/ посещение на Миниатюрк посещение на Миниатюрк - музей на открито с макети на най-известните забележителности в Турция. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден:
Истанбул - София
Закуска. Около 10.00 ч. Отпътуване за България със посещение на МОЛ Форум Истанбул, в който се намира АКВАРИУМ – Sea Life ТЮРКУАЗОО – един от най-големите в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 15 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000кв.м., аквариума разполага с един от най-дългите подводни тунели – 83 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ, където имате възможност да пазарувате от стотици световноизвестни марки. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София на пл. Александър Невски.


Цена:
• 210 лв. – на човек в двойна / тройна стая
• 195 лв. – за дете от 4 г. до 12г. на доп. легло
• 260 лв. – за единична стая

Пакетната цена включва:
• транспорт с автобус 2*/ 3*
• 3 нощувки със закуски в х-л Ikbal delux 4* или подобен
• медицинска застраховка за лица до 65 г. с покритие 2000 евро на ЗК Уника
• водач от агенцията

Пакетната цена не включва:
• Празнична Новогодишна вечеря в два варианта:
на яхта по Босфора - 150 лв. на възрастен и 75 лв. за деца до 12 год. - в ресторант Гар Мюзик Хол- 140 лв. на възрастен и 75 лв. за деца до 12 год.
• разходка с корабче по Босфора - 17 евро
• Пешеходна обиколка на историческият център на Истанбул с местен екскурзовод – 10 евро;
• Посещение на водохранилището Йеребатан с екскурзовод на български език – 15 евро;
• Посещение на Света София с екскурзовод на български език – 20 евро;
• Посещение на двореца Топ Капъ с екскурзовод на български език – 20 евро;
• Вечерна автобусна разходка с парк Улус и площад Таксим - 12 евро;
• Билет за Аквариум Sea life Туркоазоо – 50 TL /за деца до 15 год. и възрастни над 65 год. – 40 TL
• Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и
панорамната площадка: 22 евро,
• Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 25 евро (с включена входна такса и трансфер).
• куверт за местно атракционно заведени - 29 eвро;
• посещение на Миниатюрк и площад Таксим – 15 евро /трансфер и входна такса за Миниатюрк /

Допълнителна информация:
• Валута: 1 лев =2.20 турски лири
• Необходими документи: международен паспорт с минимум 3 месеца валидност към датата на отпътуване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите
• Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма
• Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 10.12.2017 г.
• Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 туристи
• Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване;
• Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
• Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
• ИНТЕР ТРАВЕЛ СЪРВИЗ ООД, притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 04992 /12.08.2002г. и Застраховка Отговорност на Туроператора № 7500160000519 в "Групама Застраховане" ЕАД


Вашата оценка и коментари
Напишете мнение
Ще се радваме да споделите вашето мнение.
* Автор * Мнение
* E-mail
 
* Вашата оценка
* Моля, въведете кода
Полетата * са задължителни