Екскурзия Гърция Атина без нощен преход

Маршрут: 
Атина, Пелопонес, Епидавър, Нафплион, Микена, Делфи

Продължителност: 
5 Дни/4 Нощувки

Транспорт: 
Автобус
Дати на отпътуване: 

Екскурзия Гърция Атина без нощен преход
Екскурзия Гърция Атина без нощен преход - 1 Екскурзия Гърция Атина без нощен преход - 2 Екскурзия Гърция Атина без нощен преход - 3
от:   399 лв.

Вашата оценка:


Екскурзия Гърция Атина без нощен преход

1 Ден: 850 км
София – Атина
Тръгване от София, паркинга на Автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара в 5.00 ч. Пристигане вечерта в Атина. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Атина.

2 Ден:
Атина
Закуска. Панорамна обиколка на Атина: Площад Синтагма със сградите на Парламента, Президентския Дворец, Бул. Венизелу със сградите на Академията, Политехниката и Библиотеката, Олимпийския Стадион, Арката на Адриан, Посещение на Акропола с неговите архитектурни шедьоври – Пропилеите, Храма на Атина –Нике Алтерос, Ерехтейона, Партенона, датиращи от епохата на най-големия разцвет на гръцката архитектура (V в. пр.Хр.).
Свободно време в Атина. Препоръчваме в свободното време посещение на новия Музей на Акропола, уникална ултрамодерна стъклена конструкция, изградена върху археологически останки в подножието на античния обект, станал символ на Гърция. Вечеря. Нощувка в Атина.

3 Ден: 350 км
Атина – по желание Пелопонес: Епидавър, Нафплион, Микена
Закуска. Свободно време в Атина или по желание (с допълнително заплащане 20 евро за възрастен,15 евро за деца до 12г.) Еднодневна екскурзия до полуостров Пелопонес:
Отпътуванеот хотела в 8.00 ч. Фотопауза на коринтския канал, свързващ Егейско и Йонийско море. Посещение и разглеждане на: Епидавър, известен със Светилището на Асклепий –предполага се, че тук е родното място на сина на Аполон Асклепий, лечителя. Епидавър се слави и с най-добре запазения и с перфектна акустика античен театър /4 в.пр.Хр./; Нафплион – първата столица на Гърция след освобождението й от турско робство, един от най-очарователните и красиви градове на Гърция; Напфлион е модерен курорт, но е запазил и много от архитектурните си паметници и исторически забележителности. Уличките са тесни, къщите са във венециански стил; Микена– един от най-важните центрове в древността, Микенското царство в епичните поеми на Омир е описано като царството на Агаменон, Микенската цивилизация е положила основите на класическата гръцка култура и е определила насоките на нейното развитие. Връщане в Атина и в хотела. Вечеря. Нощувка в Атина.

4 Ден:
Атина
Закуска. Свободно време в Атина за писещение на музеи по интереси. Препоръчваме Дионисиевия театър, построен през 534 г.пр.Хр., с него се поставя началото на едно ново забележително изкуство – драматургията; Византийския музей с уникални шедьоври на византийското изкуство от 4 в. до 19 в.; Статуята и Храма на Зевс, дело на талантливия Фидий; Квартал Монастираки – тук е пълно с улични търговци, малки магазинчета за сувенири и подаръци и всякакви други предмети. Кварталът е и доста евтин, затова и привлича много туристи.
Вечеря. Нощувка в Атина.

5 Ден: 850 км
.Атина – София
Закуска. Отпътуване от Атина. Посещение и разглеждане на Делфи: светилището на Делфийския Оракул, Храма на Аполон, Амфитеатъра и Стадиона. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.


Цена:
• 399 лв. – на човек в двойна или тройна стая
• 369 лв. – за дете до 12 г., настанено с двама възрастни
• 419 лв. – за единична стая

Отстъпки:
• За ранни записвания до 50 дни преди датата на отпътуване намаление - 3%
• За група над 6 туристи намаление - 3%
• За клиенти, пътували поне веднъж с Интер Травел Сървиз - 2%
• За клиенти, които се записват в събота в офисите на Интер Травел сървиз – 2%
Заб. Всички видове отстъпки са съвместими!!!

Цената Включва:
• Транспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус,
• 4 нощувки на база полупансион - със закуски и вечери в центъра на Атина в хотел 3*,
• Тур.програма, екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
• Мед.застраховка на ЗК Уника: за 4000 евро: 5лв. -до 65г., 7лв. -до 70г., 9лв. -до 75г., 12лв. -над 75г.;
• Входни такси: около 30 евро (виж Музеи): Акропол 12€, Нов музей на Акропола 5€, Музей Бенаки 6€
• Еднодневна екскурзия до Пелопонес- 20 евро за възрастен,15 евро за деца до 12г., при мин. 15 туристи (не вкл.входни такси: Епидавър-6€, Микена -8€) !!! Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!
• Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 115 лв.

Допълнителна информация:
• Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди пътуването
• Валута: 1eвро=1.95583 лв.
• Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г.- международен паспорт или лична карта, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта
• Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма
• Минимален брой за осъществяване на пътуването – 35 туриста
• Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване;
• Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
• Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
• ИНТЕР ТРАВЕЛ СЪРВИЗ ООД, притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 04992 /12.08.2002г. и Застраховка Отговорност на Туроператора № 7500170000668 в "Групама Застраховане" ЕАД

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ОРГАНИЗИРАНО ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ НА ИНТЕР ТРАВЕЛ СЪРВИЗ


Вашата оценка и коментари
Напишете мнение
Ще се радваме да споделите вашето мнение.
* Автор * Мнение
* E-mail
 
* Вашата оценка
* Моля, въведете кода
Полетата * са задължителни