Екскурзия Бирен фестивал Мюнхен Октоберфест

Маршрут: 
Словения, Залцбург, Мюнхен, Хоеншвангау, Нойшванщайн, Любляна

Продължителност: 
5 Дни/4 Нощувки

Транспорт: 
Автобус
Дати на отпътуване: 

Екскурзия Бирен фестивал Мюнхен Октоберфест
Екскурзия Бирен фестивал Мюнхен Октоберфест  - 1 Екскурзия Бирен фестивал Мюнхен Октоберфест  - 2 Екскурзия Бирен фестивал Мюнхен Октоберфест  - 3
Екскурзия Бирен фестивал Мюнхен Октоберфест

185-рият Мюнхенски бирен фестивал тази година е от 22.09.2018 г. до 7.10.2018 г. Празненствата на бирата в Мюнхен в цял свят са известни като Октоберфест. Датират още от далечната 1810 г., когато баварският крал Лудвиг I се жени за принцеса Тереза. За завършване на празненствата октомври се провежда конно състезание. Състезанието е повторено на следващата година и така се превръща в традиционния Октоберфест, а площадът, на който се случват тези събития вкл. и днешният бирен фестивал е кръстен на принцеса Тереза – Терезиенвизе.

1 Ден: 1150 км
София – Залцбург
Отпътуване в 4.00 ч. от София, паркинга на Автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара.
• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас 55лв., Сливен 45лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 25лв., Пазарджик 20лв.
• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Варна 60лв.; Девня 55лв.; Шумен 50лв.; Търговище 45лв.; Велико Търново 40лв.; Ловеч 35лв.; Ботевград 30лв.
Транзитно преминаване на Сърбия, Хъпватия и Словения.
Вечерта пристигане в Австрия. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Залцбург.

2 Ден: 450 км
Залцбург – Мюнхен
Закуска. Туристическа програма в Залцбург, родния град на Моцарт и главен град на една от деветте области на Австрия Залцбургланд. Тур. програма в Залцбург: Дом – Залцбургската Катедрала, Крепостта Хоен Залцбург, катедралите Св. Петър и Св. Франциск, Университета, Моцартплац с паметника на Моцарт, родната къща на великия композитор, Гетрайдегасе – най-красивата улица в Залцбург, Двореца Мирабел. Отпътуване за Мюнхен. Нощувка в района на Мюнхен.

3 Ден:
Мюнхен
Закуска. Тур. програма в Мюнхен: Стария град: Фрауенкирхе, Кайетанеркирхе, Петерскирхе, Бюргерзаал, Известната бирария Хофбройхаус. Посещение на Октоберфест 2018 г. Откриване в 11.00 ч. с триумфално шествие на домакини и гости пивовари в украсени каляски. Официално откриване от кмета на Мюнхен точно в 12.00 ч. Ако искате да се насладите на церемонията по откриването на 22.09, мястото ви е в тентата Шотенхамел. В 12 ч, кметът на Мюнхен ще има честта да отвори първото буре и да си налее първата халба октоберфестка бира. Едва, след като градоначалникът пресуши първата чаша, всички посетители на фестивала могат също да утолят жаждата си. Съветът ни е да отидете възможно най-рано - много посетители идват още в 9 ч сутринта, заемайки най-добрите места. Октоберфест 2018 ще продължи до 07.10.
Нощувка в района на Мюнхен.

4 Ден: 680 км
Мюнхен – Хоеншвангау - Нойшванщайн - Словения
Закуска. Свободно време в Мюнхен.

По желание еднодневна екскурзия до сърцето на Бавария и посещение на баварските дворци на крал Лудвиг II Хоеншвангау и Нойшванщайн – с допълнително заплащане 42 евро за възрастен и 25 евро за дете до 18 г. (включва входните билети за двата двореца, аудиогид, предварителна резервация и резервационна такса). Заб.: Придвижването от паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн може да е пеша около 30 мин. и до замъка Хоеншвангау около 10 мин., или с файтони – цената за една посока е 6 евро, или със специален автобус – една посока е 3 евро. При посещение на Нойшванщайн - между първия и втория етаж на замъка има 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Връщане в Мюнхен.

Отпътуване следобяд за Словения. Нощувка в Словения.

5 Ден: 930 км
Любляна – София
Закуска. Кратка тур.програма в Любляна. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


Цена:
• 699 лв. – на човек в двойна или тройна стая
• 648 лв. – за дете до 12 г., настанено с двама възрастни
• 844 лв. – за единична стая

Отстъпки:
• За ранни записвания до 50 дни преди датата на отпътуване намаление - 3%
• За група над 6 туристи намаление - 3%
• За клиенти, пътували поне веднъж с Интер Травел Сървиз - 2%
• За клиенти, които се записват в събота в офисите на Интер Травел сървиз – 2%
Заб. Всички видове отстъпки са съвместими!!!

Цената Включва:
• Транспорт с лицензиран за международен превоз автобус,
• 4 нощувки със закуски в хотели 2-3*: 1 – в района на Залцбург, 2 – в района на Мюнхен; 1 – в Словения
• Тур. програма, Екскурзоводско обслужване

Цената Не включва:
• Мед. застраховка на ЗК УНИКА за 4000 €: 7лв. до 65г., 11лв. до 70г., 16лв. до 75г., 21лв. над 75г.;
• Еднодневна екскурзия до сърцето на Бавария и посещение на баварските дворци Хоеншвангау и Нойшванщайн – 42 € за възрастен и 25 € за дете до 18 г. (включва входните билети –за двата двореца, аудиогид, предварителна резервация и резервационна такса) !!! Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!
• Музейни такси– около 70 € (вж. Музеи)
• Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист –130 лв.
• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас 55лв., Сливен 45лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 25лв., Пазарджик 20лв.
• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Варна 60лв.; Девня 55лв.; Шумен 50лв.; Търговище 45лв.; Велико Търново 40лв.; Ловеч 35лв.; Ботевград 30лв.

Допълнителна информация:
• Валута: 1 лев= 0.5112 eвро
• Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди датата на отпътуване
• Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; За деца до 18 г.: международен паспорт или лична карта, ако имат такава, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
• Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма
• Минимален брой за осъществяване на пътуването – 35 туриста
• Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване
• Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
• Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
• ИНТЕР ТРАВЕЛ СЪРВИЗ ЕООД, притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 04992 /12.08.2002г. и Застраховка Отговорност на Туроператора № 7500170000668 в "Групама Застраховане" ЕАД

• Информация за ОКТОБЕРФЕСТ 2018г.
За да не пропуснете всичко интересно от Октоберфест 2018, ето най-важната информация за дати, работно време и събития:

Дата:
185-ият Октоберфест 2018 ще се състои от 22 септември, 12.00 ч. до 7 октомври, 23.30 ч.
През 2019 г. Октоберфест ще се състои от 21 септември до 6 октомври.

Бирени палатки:
В деня на откриването сервирането на бира започва в 12:00 часа.
Бирените палатки ще бъдат отворени от понеделник до петък, от 10.00 ч. и се затварят в 23.30 ч. Последната бира се поднася в в 22.30 ч. В събота и неделя барът започва в 9:00 ч.
Изключение са палатките Käfer's Wiesnschänke и Weinzelt, които ще са са отворени до 1:00 ч., като последното сервиране е в 0:30 часа.
Щандовете за печено пилешко, вурстчета и кафе са отворени до 23:00 ч.

Сергии:
На първия фестивален ден на Октоберфест, щандовете са отворени от 10:00 ч. до 24:00 ч.
Щандовете са отворени от понеделник до четвъртък от 10:00 до 23:30 ч., в петък - до 24:00 ч.
В събота щандовете са отворени от 9:00 до 24:00 ч. и в неделя от 9:00 до 23:30 ч.
Официалните сувенири от Октоберфест, костюмите и много други са също на разположение денонощно в магазина https://www.oktoberfest.de/de/shop/

Често задавани въпроси:
 Необходим ли е входен билет?
Не. Входът към фестивалната площ и бирените палатки е напълно свободен. Но е необходимо да се съобразите с натовареността и пиковите часове – вдостъпът може да бъде ограничен при пренатоварване в края на седмицата или вечерните часове. В тези случаи препоръчваме предварителна резервация за избраната палатка.
 Има ли контрол на входа? Позволени ли са чанти?
На всички входове са позиционирани екипи по сигурността, които в отделни случаи упражняват контрол. Големи багажи с размери над 20 cm x 15 cm x 10 cm и обем над 3 литра са абсолютно забранени. Ако въпреки това носите багаж над посочените параметри, е необходимо да го оставите на съхранение на входа срещу заплащане на съответна такса: до 10 кг – 4€, над 10 кг 7€, за детска количка- 3€. НО организаторите не гарантират, че ще има свободен капацитет за съхранение.
 Допускат ли се деца?
Децата са добре дошли на Октоберфест. Но за тяхна сигурност се налагат някои ограничения: Вечер в бирените палатки е доста шумно и пренаселено, затова , а и с оглед на възпитанието, деца до 6 г. се допускат до 20.00ч.
 Позволено ли е пушенето в бирените шатри
Не!
 Какво е "Die Wiesn" (Име, с което назовават всички барове и локали по време на бирения фестивал Октоберфест)?
Местните често наричат Октоберфест "die Wiesn", поради мястото на което се провежда - Терезиенвизе. Площадът носи името на принцеса Тереза която се омъжва за баварския крал Лудвг I на 12.10.1810. От тогава датира и фестивалът.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ОРГАНИЗИРАНО ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ НА ИНТЕР ТРАВЕЛ СЪРВИЗ


Вашата оценка и коментари
Напишете мнение
Ще се радваме да споделите вашето мнение.
* Автор * Мнение
* E-mail
 
* Вашата оценка
* Моля, въведете кода
Полетата * са задължителни