Екскурзия Бирен фестивал Белград

Маршрут: 
Белград, Ниш

Продължителност: 
3 Дни/2 Нощувки

Транспорт: 
Автобус
Дати на отпътуване: 

Екскурзия Бирен фестивал Белград
Екскурзия Бирен фестивал Белград - 1 Екскурзия Бирен фестивал Белград - 2 Екскурзия Бирен фестивал Белград - 3
от:  229.00   194 лв.

Вашата оценка:


Бирен фестивал Белград

Belgrade Beer Fest се доказа като най-големия бирен фестивал в Югоизточна Европа. Провежда се от 14 години. По време на петте дни над 700 000 посетители се радват на вкуса на над 50 вида бира, на прочутата сръбска скара, забавляват се на станалите традиционни конкурси по скорстно пиене на бира, на множество безплатни представления, на изпълненията на 43 певци, артисти, шоумени, музиканти, а също и стават свидетели на множество социални и благотворителни кампании. Тази година фестивалът ще се проведе от 16 до 20.08.2017 г. в Usce park.

1 Ден: 400 км
София – Белград
Отпътуване от София - паркинга на Автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара 6.30 ч. по маршрут София – Калотина – Пирот – Ниш – Белград. (Отпътуване от Пазарджик – старата автогара, магазин Пени в 5.00 ч.)
Пристигане рано следобяд в Белград. Тур. програма в Белград: Панорамна обиколка на Белград: Площад Теразие, Националното събрание - Скупщина, улица Крал Милан, Площада на Републиката, Стария и Новия съд, крепостта Калемегдан, Катедралата Св.Сава, най - големия православен храм на Балканите, и др. Пешеходна разходка: ул. Кнез Михайлова, Площада на републиката, ул. Крал Милан, ул. Скадарска, Стария и Новия съд, Крепостта Кале Мегдан. Настаняване в хотел. Нощувка в Белград.

2 Ден: 170 км
Белград – по желание Нови Сад – Белград
Закуска. Свободно време в Белград ИЛИ По желание (с допълнително заплащане 20 евро – за възрастен, 15 евро – за дете до 12 г.) еднодневна екскурзия до автономна област Войводина с посещение на Нови Сад и Сремски Карловци. Разглеждане на Нови Сад: централната част с големия площад, на който се намира, главната улица, която носи името Войводина, голямата катедрала на Дева Мария, католически храм с подчертано готическа архитектура, православната църква Св.Георги, Синагогата.
Разглеждане на Сремски Карловци, наричан „Рим на сръбската православна църква”: Патриаршеския дворец Илион (най-красивият архитектурен паметник във Войводина), сградата на старата гимназия от 1891 г. в стила на средновековните манастири, Съборната църква от 12 в. в стил барок и ренесанс.
Сремски Карловци е известен на света и с Карловацките вина Сирмнер, Карловитцер, Каменитцер, както и ракията Сливовица. Но най-голяма слава придобива с виното Бермет. Посещение на винарска изба, където се дегустира и може да се закупи специалното вино Бермет, чийто произход вероятно е в манастирите на Фрушка гора, а производствената техника и рецепта се пази в тайна и се предава само измежду малкото семейства и манастири, запазили традицията на неговото производство. Бермет се почита в цяла Сърбия, почитано е още от Средновековието от европейските кралски фамилии, присъствието му в менюто на напитките в най - престижни събития е задължително. Бермет е бил и в листата на напитките в Титаник.
Връщане късния следобяд в Белград.По желание организирана вечеря в типичен местен ресторант. Нощувка в Белград.

3 Ден: 400 км
Белград – Ниш - София
Закуска. Отпътуване за България. Попътно разглеждане на Ниш.Пристигане в София/Пазарджик вечерта.


Цена:
• 99 евро / 194 лв. - за човек в двойна или тройна стая
• 85 евро / 167 лв. - за дете до 12 г., настанено с двама възрастни
• 129 евро / 253 лв. – за единична стая

Включва:
• Транспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус;
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Белград;
• Туристическа програма в Белград, Екскурзоводско обслужване;

Не включва:
• Медицинска застраховка за 2000 € за лица до 65г. – 3лв; до 70г. – 5лв.; до 75г. – 7лв.; до 79 г. – 12 лв.; за лица над 80 г. е желателно да имат собствена застраховка или подлежат на преглед от специалист от ЗК Уника;
• Входни музейни такси (виж Музеи);
• Еднодневна екскурзия до Нови сад - 20 евро за възрастен, 15 евро – за дете до 12 г. (включва транфер, екскурзовод, дегустация в местна винарна на 3 вида вино и коняк с погача, сирене и вид месо)
• Вечеря в типичен ресторант в ресторант ~ 25 евро;
• Круиз по реките: Дунав и Сава с туристически кораб и екскурзовод - 15 евро, 10 евро за дете до 12 г.;
• Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист –50 лв.;

Отстъпки:
• За ранни записвания до 90 дни преди датата на отпътуване – намаление 6%
• За ранни записвания от 89 до 70 дни преди датата на отпътуване – намаление 5%
• За ранни записвания от 69 до 45 дни преди датата на отпътуване – намаление 4%
• За ранни записвания от 44 до 20 дни преди датата на отпътуване – намаление 3%
• За група над 6 туристи - намаление 3%
• За клиенти, пътували поне веднъж с Интер Травел Сървиз- 2%
• За клиенти, които се записват в събота в офисите на Интер Травел сървиз – 2%
Заб. Всички видове отстъпки са съвместими!!!

Допълнителна информация:
• Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди пътуването
• Валута: 1 лев ~ 59.22 RSD (сръбски динара)
• Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за лиц до 18 г.- лична карта или международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта
• Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма
• Минимален брой за осъществяване на пътуването – 35 туриста
• Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване;
• Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
• Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
• ИНТЕР ТРАВЕЛ СЪРВИЗ ООД, притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 04992 /12.08.2002г. и Застраховка Отговорност на Туроператора № 13160163100000003 в ЗАД Алианц България


Днес, Войводина е член на Съвета на европейските региони при парламента на ЕС (което е прецедент в историята на ЕС) като първия, а засега и единствения регион, който е член, преди още държавата –майка да е член на ЕС или Съвета на Европа.

Нови Сад е главен град на областта и е вторият по големина културен център в Сърбия (Белград е най-големият за момента), с много културни мероприятия и концерти, международния литературен фестивал, джаз фестивала, а от 2000 г. и фестивала EXIT, най-големият музикален фестивал в Сърбия, които се организират непрекъснато и довеждат хиляди туристи. Красиво разположен на десния бряг на р.Дунав, често е наричан и градът на падащатие мостове (за 100 години мостовете над Дунав са били разрушавани 11 пъти).

Сремски Карловци е известен на света и с Карловацките вина Сирмнер, Карловитцер, Каменитцер, както и ракията Сливовица. Но най-голяма слава придобива с виното Бермет., чийто произход вероятно е в манастирите на Фрушка гора, а производствената техника и рецепта се пази в тайна и се предава само измежду малкото семейства и манастири, запазили традицията на неговото производство. Бермет се почита в цяла Сърбия, почитано е още от Средновековието от европейските кралски фамилии, присъствието му в менюто на напитките в най - престижни събития е задължително. Бермет е бил и в листата на напитките в Титаник.


Вашата оценка и коментари
Напишете мнение
Ще се радваме да споделите вашето мнение.
* Автор * Мнение
* E-mail
 
* Вашата оценка
* Моля, въведете кода
Полетата * са задължителни