Екскурзия Албания и Косово

Маршрут: 
Дуръс, Тирана, Берат, Круя, Призрен, Прищина

Продължителност: 
5 Дни/4 Нощувки

Транспорт: 
Автобус
Дати на отпътуване: 

Екскурзия Албания и Косово
Екскурзия Албания и Косово - 1 Екскурзия Албания и Косово - 2 Екскурзия Албания и Косово - 3
от:   399 лв.

Вашата оценка:


1 Ден: 590 км
София – Дуръс
Отпътуване В 6.00 ч. от София, паркинга на Автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара за Албания. Преминаване през граничен пункт Гюешево в Македония. Кратка спирка в нейната столица Скопие, разглеждане на централната част. След влизане в Албания разглеждане на Елбасан: пешеходна разходка и посещение на крепостта. Пристигане в Дуръс вечерта.
Дуръс е един от най – старите градове и най-големият пристанищен град на Албания, разположен на Адриатическото крайбрежие, днес прекрасен курорт и вторият град по големина в Страната след Тирана. Дуръс е основан 7 век пр.Хр. от илирийския цар Епидамнос и носи името на най-големия му син Дурациум. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Дуръс.

2 Ден: 76 км
Дуръс – Тирана – Дуръс
Закуска. Отпътуване до Тирана, столицата на Албания. Тур.програма в Тирана: Панорамна и пешеходна обиколка: Пл.Скендербег, Сградата на Операта и Националната библиотека, Часовниковата кула, символ на града, Джамията Етем Бей, Руините на Юстиниановата Крепост, Двореца на културата - бивш музей на Енвер Ходжа, Националния исторически музей и Забранения град. Вечеря. Нощувка в Дуръс.

3 Ден: 440 км
Дуръс – Берат - Дуръс
Закуска. Отпътуване до Берат, разположен в Южна Албания на брега на р. Осъм. Възниква в 4 в.пр.Хр. с античното име Антипатрея, дадено му от македонския цар Касандър в чест на баща му Антипатър, в Средновековието част от Първото и Второто българско царство и важен духовен център за Балканите. Разглеждане на Берат: историческата част квартал Мангалем, стъпаловидно разположен на стръмен склон нагоре, оформен като елегантна пирамида, на върха й е крепостта, а в подножието е ареата на базара на брега на р.Осъм, в чиито води се оглеждат типичните за този град красиви бели къщи с многобройни прозорци, откъдето и прозвището на Берат – града на хилядата прозорци.
Връщане в Дуръс. Вечеря. Нощувка в Дуръс.

4 Ден: 340 км
Дуръс – Круя – Призрен - Прищина
Закуска. Отпътуване за Круя, родния град на националния герой на Албания Скендербег. Георги Кастриоти Скендербег живял през 15 век, участва във война с османците и покзва такова мъжество, че турците му дават прозвището Скандер Арнаут, т.е. Албанеца Александър (на Александър Македонски, чието име на изток е синоним на изключителен герой). Посещение На Замъка –крепост на средновековния герой.
Отпътуване за Косово и неговият най южен град Призрен, важен транспортен, културен и туристически център на Косово, разположен в подножието на Шар планина. Разглеждане: Православната църква Св.Богородица Лйевишка, Римокатолическата катедрала Св.Богородица на вечната помощ, Джамията Синан Паша, Сахат кула, старият османски каменен мост Ura e gurit. Отпътуване за столицата на Косово Прищина. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Прищина.

5 Ден: 320 км
Прищина - София
Закуска. Туристическа програма в Прищина: Стария град, Чарши джамия, построена по нареждане на султан Баязид I 1393 г., Етнологически парк Едмин Гику, най-добър образец на архитектурата в Косово, Големия хамам, един от малкото запазени образци на османска баня, Римокатолическата катедрала Майка Тереза, проект финансиран от Римокатолическата църква на Косово и градската управа на Прищина, Голямата джамия от 1460 г. на Султан Мехмет II, Часовниковата кула от 19 в.
Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


Цена:
• 399 лв. - на човек в двойна стая
• 379 лв. – за трети човек на допълнително легло
• 279 лв. – за дете до 12 г., настанено с двама възрастни
• 479 лв. – за единична стая

Отстъпки:
• За ранни записвания до 50 дни преди датата на отпътуване намаление - 3%
• За група над 6 туристи намаление - 3%
• За клиенти, пътували поне веднъж с Интер Травел Сървиз - 2%
• За клиенти, които се записват в събота в офисите на Интер Травел сървиз – 2%
Заб. Всички видове отстъпки са съвместими!!!

Цената Включва:
• Транспорт с лицензиран за международен превоз автобус, с DVD, климатик, минибар;
• 4 нощувки със закуски и вечери в хотели 3 *: 3 –в Дуръс, 1 - в Прищина;
• Екскурзоводско Обслужване,
• Мед. Застраховка за 2000 евро

Цената не включва:
• входни музейни такси ~ 1400 албански лек (~20 лв.)
Допълнителна информация:
• Валута: 1 лев= 67.75 албански лек (ALL), 1 лев= 0.5112 eвро
• Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди датата на отпътуване
• Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; За лица до 18 г.: международен паспорт или лична карта, ако имат такава, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта или от личното карта
• Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма
• Минимален брой за осъществяване на пътуването- 35 туристи;
• Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване
• ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави
• Музейните такси се плащат само в местна валута
• Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
• Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
• ИНТЕР ТРАВЕЛ СЪРВИЗ ООД, притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 04992 /12.08.2002г. и Застраховка Отговорност на Туроператора № 7500170000668 в "Групама Застраховане" ЕАД


Вашата оценка и коментари
Напишете мнение
Ще се радваме да споделите вашето мнение.
* Автор * Мнение
* E-mail
 
* Вашата оценка
* Моля, въведете кода
Полетата * са задължителни