Екскурзия Англия, Шотландия, Северна Ирландия, Република Ирландия (Ейре) и Уелс без нощен преход

Маршрут: 
Залцбург, Страсбург, Париж, Лондон, Кембридж, Йорк, Единбург, Глазгоу, Белфаст, Дъблин, Ливърпул, Честър, Кардиф, Стоунхендж, Солсбъри, Лийдс Касъл, Реймс, Мюнхен, Словения

Продължителност: 
16 Дни/15 Нощувки

Транспорт: 
Автобус
Дати на отпътуване: 

Екскурзия Англия, Шотландия, Северна Ирландия, Република Ирландия (Ейре) и Уелс без нощен преход
Екскурзия Англия, Шотландия, Северна Ирландия, Република Ирландия (Ейре) и Уелс без нощен преход - 1 Екскурзия Англия, Шотландия, Северна Ирландия, Република Ирландия (Ейре) и Уелс без нощен преход - 2
от:   2763 лв.

Вашата оценка:


Екскурзия Англия Лондон Шотландия Ирландия Уелс без нощен преход.

1 Ден: 1190 км
София – Залцбург
Отпътуване в 4.00 ч. от София, паркинга на Автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара.
• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас 55лв., Сливен 45лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 25лв., Пазарджик 20лв.
• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Варна 60 лв.; Девня 55 лв.; Шумен 50 лв.; Търговище 45 лв.; Велико Търново 40 лв.; Ловеч 35 лв.; Ботевград 30 лв.
Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватия и Словения. Вечерта пристигане в Австрия.
Настаняване в хотел в района на Залцбург. Нощувка в района на Залцбург.

2 Ден: 520 км
Залцбург – Страсбург
Туристическа програма в Залцбург: Пешеходно разглеждане – Стария град, Катедралата Дом, Паметника на Моцарт, Гетрайдегасе, Къщата на Моцарт. Отпътуване за Франция – Страсбург, разположен на р.Рейн, в регион Елзас. Пристигане привечер. Тур. програма в Страсбург, столицата на Провинция Елзас и пристанище на р. Рейн: Разходка с корабче по р. Рейн до живописния квартал Малка Франция и покрития мост на Реката, Двореца на Руан, сградите на Европейския Парламент и Съвета на Европа; Разглеждане на Страсбургската Катедрала. Нощувка в района на Страсбург.

3 Ден: 500 км
Страсбург – Париж
Закуска. Отпътуване за Париж. Пристигане в Париж следобяд. Панорамна обиколка на Париж: Левия и Десния бряг на р. Сена, Мостовете над реката - Понт Ньоф, Александър и др., Института по ботаника, Арабския Институт, Монетния Двор, Френската Академия, Остров Ла Сите, Нотр Дам, Съдебната палата, Латинския квартал, Сорбоната, Пантеона, Люксембургската градина с Двореца, Консиержери, Халите, Културния център Помпиду, Площад Пигал, Мулен Руж, Мон Мартър и Сакре Кьор, Операта Гарние, Площад Вандом с Траяновата колона и паметника на Наполеон, Ул. Риволи, Лувъра, Парламента, Площад Конкорд, Градините на Тюйлери, Дом на Инвалидите с гроба на Наполеон, Двореца Шайо и Трокадеро, Триумфалната Арка, Шанз Елизе, Марсово Поле, Айфеловата Кула. Нощувка в Париж.

4 Ден: 480 км
Париж –Кале – 300 км (ферибот от Кале до Дувър – 50 км) Дувър - Лондон 130 км
Закуска. Отпътуване за Кале и прекосяване на Ламанша с ферибот /около 2ч./ от Кале до Дувър или с влак през Евротунел под Ламанша. Пътуване до Лондон. Тур.програма в Лондон: Посещение на Квартала на театрите Уест Енд – Кралската Опера в Ковън Гардън, Кралски Национален Театър, Театър Глоуб, намиращ се на южния бряг на Темза и за който Шекспир е написал най-известните си пиеси; музикалните сцени на Лондон: Лондонската филхармония, Кралската филхармония, Роял Албърт Хол – откъдето ежегодно БиБиСи предава световноизвестния Променаден концерт. Настаняване в хотел. Нощувка в Лондон.

5 Ден:
Лондон
Закуска. Панорамна обиколка на Лондон: Катедралата Свети Павел, Уестминстърското Абатство, Часовниковата Кула Биг Бен, Тауър Бридж и Крепостта Тауър на северния бряг на Темза, Кметството – Сити Хол, Трафалгар Скуеър, Паметника на Адмирал Нелсън, Уайтхол, Парламента, най-известната улица в Лондон – Даунингстрийт, Бъкингамския Дворец, Пикадили, Хайд Парк, Хотел Рич в неокласицистичен стил, Кралския музей на изкуствата. Разглеждане на Музея на восъчните фигури Мадам Тюсо. Свободно време. Нощувка в Лондон.

6 Ден: 400 км
Лондон – Кембридж – Йорк
Закуска. Отпътуване за Кембридж, главен град на Графство Кембриджшир. Тур. програма в Кембридж: Университета на Кембридж, един от най-престижните университети в света, Кингс Колидж – колеж към Университета, Университетската църква – символ на града. Следобяд пътуване към Йорк. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Йорк.

7 Ден: 320 км
Йорк – Единбург
Закуска. Тур. програма в Йорк: Разглеждане на историческия център, Музея на Викингите и посещение на Катедрала Йоркминстър. Следобяд пътуване до шотландската столица Единбург. Настаняване в хотел и по желание разходка из стария град. Нощувка в района на Единбург.

8 Ден: 90 км
Единбург – Глазгоу
Закуска. Разглеждане на забележителностите на Единбург: Крепостта – Единбърг Касъл, Парламента, Паметника на Сър Уолтър Скот, Кралската Миля, Двореца Холируут, Катедралата Сейнт Джайлс. Свободно време. По желание посещение на Музея на уискито с дегустация на националната напитка. Отпътуване за Глазгоу, най-големия град в Шотландия, който процъфтява във викторианската епоха с развитието на корабостроителната индустрия на брега на р. Клайд. Туристическа програма в историческия център на града: площад Св. Георги със сградата на Общината; Катедралата на Глазгоу, чиито основи са поставени през 1136 г. по време на управлението на крал Дейвид І. Настаняване в района на Глазгоу. Нощувка в района на Глазгоу.

9 Ден: 440 км
Глазгоу –Странраер - ферибот - Белфаст – Дъблин
Ранна закуска. Отпътуване 7.00 ч. от Глазгоу за Странраер, пристанището на английския бряг. Преминаване с ферибот през Северния канал в Северна Ирландия. Пристигане в Белфаст, възпят и от легендараната група Boney M. Туристическа програма в Белфаст: Кралският университет и Двореца, Кралският салон на ликьора. Отпътуване за Дъблин, столицата на Ирландия, „Родината на дъгата”, страната на бурните веселби, на ирландската музика и традиционния рил, на гостоприемните ирландци. Пристигане в Дъблин, родно място на прочутите писатели Оскар Уайлд и Джордж Бърнард Шоу, Самуел Бекет и Джеймс Джойс. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Дъблин.

10 Ден:
Дъблин
Закуска. Туристическа програма в Дъблин: Панорамна туристическа обиколка на Дъблин с екскурзовод на руски език: Библиотеката Честър Бийти – съхраняваща безценни сердновековни ръкописи, Manson’s House – Кметството, Парламента, Катедралата, Арката на Мускетаря. Разходка по улица „О’Конъл” – оживения център на Дъблин. По желание/ с резервация/,посещение на завода на известната в цял свят бира „Guinness”или посещение на Старата дестилерия на ирландското уиски Jameson. Нощувка в района на Дъблин.

11 Ден: 120 км
Дъблин – ферибот - Холихед - Ливърпул – Честър
Закуска. Рано сутринта отпътуване с ферибот от Ирландия за Холихед, пристанище на английския бряг и продължаване за Ливърпул. Туристическа програма в Ливърпул, известен като града на Бийтълс, приютяващ най-голямата катедрала в Англия, разположен на р.Мърси. Разходка в района на старото пристанище Аблърд Дог. Престой в Честър, разположен на на 18 км южно от Ливърпул, на река Дий, известен с руините на Римски амфитеатър и Храма на Минерва. Разглеждане на впечатляващия Стар град, Честърската Катедрала и Викторианският часовник от East End. Нощувка в района на Ливърпул и Честър.

12 Ден: 390 км
Ливърпул - Кардиф– Стоунхендж– Солсбъри
Закуска. Отпътуване за Кардиф, столицата на Уелс. Разглеждане на Кардиф. Възможност за посещение на замъка Кардиф. Отпътуване за Стоунхендж, едно от чудесата на Праисторическия свят. Отпътуване за Солсбъри. Разглеждане на града и посещение на катедралата в Солсбъри, известна с най-високата кула във Великобритания. Настаняване в хотел. Нощувка в района между Солсбъри и Лондон.

13 Ден: 510 км
Солсбъри – Лийдс Касъл – Дувър – 160 км (ферибот от Дувър до Кале - 50 км) – Кале – Реймс – 300 км
Закуска. Отпътуване за Дувър и попътно разглеждане на прочутия замък Лийдс Касъл, построен през 12 в. на два острова в езеро. Пътуване с ферибот от Дувър към Кале /около 2 ч./ и или с влак през Евротунел под Ламанша после до Реймс. Нощувка в Реймс.

14 Ден: 690 км
Реймс – Мюнхен
Закуска. Кратка разходка в центъра на Реймс: Посещение на Катедралата, в която са коронясвани френските крале. Отпътуване за Германия. Нощувка в Мюнхен.

15 Ден: 460 км
Мюнхен – Словения
Закуска. Тур. програма в Мюнхен: Стария град: Карлстор, Кметството, Фрауенкирхе, Кайетанеркирхе, Петерскирхе, Бюргерзаал, Свободно време. Отпътуване за Словения следобяд. Нощувка в Словения.

16 Ден: 900 км
Словения – София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.


Цена:
• 2763 лв. – на човек в двойна или тройна стая
• 2594 лв. - за трети човек на допълнително легло
• 2337лв. – за дете до 11.99 г., настанено на допълнително легло в двойна стая с двама възрастни
• 3269 лв. – за единична стая

Отстъпки:
• За ранни записвания до 50 дни преди датата на отпътуване намаление - 3%
• За група над 6 туристи намаление - 3%
• За клиенти, пътували поне веднъж с Интер Травел Сървиз - 2%
• За клиенти, които се записват в събота в офисите на Интер Травел сървиз – 2%
Заб. Всички видове отстъпки са съвместими!!!


Цената Включва:
• Транспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус, с климатик, минибар, DVD
• 15 нощувки със закуски в хотели 2 и 3*: 1 – в Залцбург, 1 - в Страсбург, 1 - в Париж, 2 - в Лондон, 1- в района на Йорк, 1 - в района в Единбург, 1 - в Глазгоу, 2 – в Дъблин, 1 – в района на Ливърпул и Честър, 1 – в района между Солсбъри и Лондон, 1 - в района на Реймс, 1- в района на Мюнхен, 1 – в Словения;
• Трансфер от Кале до Дувър и обратно с ферибот или с влак
• Фериботни билети за трансфери от Странраер до Белфаст и от Дъблин до Холихед;
• Тур.програма, екскурзоводско обслужване


Цената Не включва:
• Мед.застраховка на ЗК Уника за 10000 евро: 24лв. до 65г., 36лв. до 70г., 24лв. до 75г. – за покритие 4000 евро, лица над 75г. е желателно да имат собствена застраховка или подлежат на преглед от специалист от ЗК Уника;
• Музейни такси и билети за корабчета: около 200 паунда и 200 евро (виж Музеи)
• Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 530 лв.
• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас 55лв., Сливен 45лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 25лв., Пазарджик 20лв.
• Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Варна 60 лв.; Девня 55 лв.; Шумен 50 лв.; Търговище 45 лв.; Велико Търново 40 лв.; Ловеч 35 лв.; Ботевград 30 лв.

Допълнителна информация:
• Валута: 1 лев=0.5112 EUR, 1 EUR = 1.95583 лв., 1 лев= 0.44 GBP, 1 GBP = 2.29 лв.
• Препоръчително необходимата за музеи и лични разходи британска валута да бъде закупена в България
• Необходими документи: международен паспорт; за деца до 18 г. –международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта;
• Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания – няма;
• Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди пътуването;
• Допълнителните услуги (Застраховки – стойността им се определя в зависимост възрастта на туриста) се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията
• Минимален брой за осъществяване на пътуването – 37 туристи;
• Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 14 дни преди датата на тръгване;
• Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата;
• Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
• ИНТЕР ТРАВЕЛ СЪРВИЗ ООД, притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 04992 /12.08.2002г. и Застраховка Отговорност на Туроператора № 7500170000668 в "Групама Застраховане" ЕАД


ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ОРГАНИЗИРАНО ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ НА ИНТЕР ТРАВЕЛ СЪРВИЗ
Забележителности
Музеи Англия, Музеи Шотландия, Музеи Уелс, Музеи Ирландия, Музеи Лондон, Музеи Стратфорд на Ейвън, Музеи Единбург, Музеи...
Музеи Германия, Музеи Берлин, Музеи Мюнхен, Музеи Нюрнберг, Музеи Потсдам, Музеи Дрезден, Музеи Хамбург, Музеи в Германи...
Музеи Франция, Музеи Париж, Музеи Марсилия, Музеи Ница, Музеи Фонтенбло, Музеи Лоара, Музеи Мон Сен Мишел, Музеи във Фр...
Вашата оценка и коментари
Напишете мнение
Ще се радваме да споделите вашето мнение.
* Автор * Мнение
* E-mail
 
* Вашата оценка
* Моля, въведете кода
Полетата * са задължителни